Om Marie

 • CV PDF

  Pro på Örestads Golfklubb sedan 2012
  Pro på Lunds Akademiska GK 1998-2011
  Pro på Örkeljunga GK 1992-1997
  Spelat golf sedan 1968, började på Lyckorna GKHTU, GIH, TPI 1, STU Mental Träning, STU Golfens Historia, Diplomerad Professional Coach, många PGA-utbildnigar
  Spelat Professionell golf på LPGA och Europatouren och i Svenska Landslaget med seger på Europatouren, minitouren USA och flertal Svenska Mästerskap.
  Svensk Golfs tränarpanel 1999-2004
  Handledare Tränarutbildningen sedan 2003
  Specialintresse: Golfteknik, Mental Träning, Coaching, Golfhistoria
  Filosofi: Vill du bli bättre så kan du bli det
  När jag inte är på golfbanan ägnar jag mig åt fotografering mest natur
   
  —————————————————————————————————————————————————-
  Marie Wennersten-From utsedd till Sveriges 5:e basta Golfpro av Golf Digest 2011

  Text i Golf Digest, nr: 4 2011:

  Marie Wennersten-From

  Hon var en av pionjärerna som sökte sig ut till tourerna i USA och Europa. Något i skuggan av Liselotte Neumann vann hon på Europatouren och tog ofta plats bland de främsta. Om Solheim Cup hade funnits på den tiden… Men det spel som sedan 1967 har varit hennes passion (9-åringens första slag gick 75 meter på Lyckorna GK) har blivit hennes arbete där hon ständigt utvecklar sina kunskaper. ”Det finns så mycket som är intressant med golfen, och alltid finns det något mer att lära. För min egen del har specialområdena blivit teknik, mental träning, coaching och golfhistoria”, berättar Marie. Efter proffskarriären startade instruktörslivet i Örkelljunga 1992. Sedan 1998 har Marie haft sin bas på Lunds Akademiska Golfklubb.

  Marie 2010 vid Kauri Cliffs – Golf Northland – NZ

  Kriterier för utnämningen: att pron är verksam i Sverige, helhetskunnande, sätter människan i fokus, brinner för golfen, vilja att utveckla sig själv och sina elever, hjälper både medelgolfare och elitspelare att bli bättre golfare. Omfattande intervjuer med kollegor och spelare ligger till grund för listan.